Home > Cholesterol verlagen > Gezonde levensstijl > Actief de winter door
Actief de winter door

Actief de winter door

Feelgoodfactoren voor een hartverwarmende winter

Het mag dan putje winter zijn, met deze toptips inspireren we je om actief te blijven: op lichamelijk en op sociaal vlak.

Fantastische beweegtips

1. Ga je fitnessen? Train dan ook met lichte halters. Het zorgt ervoor dat je beenderen en je spieren versterken en het helpt je ook een gezond gewicht te behouden. 

2. Wissel intensievere oefeningen af met actieve rustoefeningen, zoals wandelen of stretchen. Kleed je warm aan op 

zonnige dagen en ga naar buiten voor een wandelingetje. Of trotseer het slechte weer met de glimlach ... Is het echt 

hondenweer buiten, blijf dan binnen en doe wat stretch- en ontspanningsoefeningen of schaf je via je smartphone een app aan met ‘aerobics’.

3. Doe eens mee aan een les wateraerobics. Deze sport is ideaal voor tijdens de wintermaanden, aangezien de lessen

meestal worden gegeven in een binnenzwembad. Het is geen overbelastende sport en de weerstand van het water zorgt ervoor dat je lichaam sterker wordt. 

4. Werk in de tuin: ook in de winter mag je je tuin niet vergeten. Hark afgevallen bladeren bij elkaar en snoei waar je tuin te wild is geworden. Het is niet alleen de ideale manier om op te warmen, maar het houdt je ook fit.

5. Draag de geschikte kledij en het juiste schoeisel voor de geplande activiteiten: een laagjeseffect is ideaal voor op koudere dagen.

Supersociale tips

1. Organiseer een plaatselijk evenementje om geld in te zamelen voor liefdadigheid of vier een gebeurtenis in jouw dorp of stad. Vraag de plaatselijke krant je evenement gratis te promoten. 

2. Maak een praatje met andere wandelaars die hun hond uitlaten. Heb je geen hond? Ga dan mee wandelen met de buurman of -vrouw. 

3. Maak een familiestamboom. Een goed excuus om verwanten terug op te zoeken, bibliotheken te frequenteren of in het archief te duiken. 

4. Sluit je aan bij een club. Zoek een organisatie in je buurt of schuim het internet af naar een club om te zingen,  wandelen, bridge te spelen of gewoon te discussiëren over boeken, lekker eten of films. 

5. Doe vrijwilligerswerk bij de plaatselijke tweedehandswinkel of bibliotheek. Het is dankbaar werk én de ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Alles over Gezonde Levensstijl >Ook interessant voor jou

Alles over Gezonde Levensstijl >

Wil je nog meer tips om vaker te bewegen?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis Starterskit en de hulp van onze bewegingscoach verlaag je doeltreffend je cholesterol. Ontvang tips om zonder veel moeite meer te bewegen en 4 kortingsbonnen. Merk na 3 weken al resultaat!

Vraag je gratis Starterskit aan En verlaag je cholesterol met makkelijke beweegtips.