Home > Cholesterol verlagen > Gezonde levensstijl > Pak je fiets of trek je wandelschoenen aan
Pak je fiets of trek je wandelschoenen aan

Pak je fiets of trek je wandelschoenen aan

Ben jij ook zo dol op de lente? De dagen worden weer langer, de zon komt wat vaker tevoorschijn, mutsen en sjaals verdwijnen naar de achterkant van de kledingkast... En het leukste van alles: je hoeft niet meer binnen te blijven voor je dagelijkse dosis lichaamsbeweging! Dus blaas het stof van je fiets, haal je wandelschoenen van zolder, want vandaag staat helemaal in het teken van buiten zijn. Maar voor je de deur achter je dichttrekt, heb ik nog een paar tips voor je.

 1. Check het weer: maartse buien, aprilse grillen... het weer maakt soms rare sprongen in de lente. Kleed je naar het weer en neem voor alle zekerheid een lichte regenjas mee. En of de zon nu schijnt of niet: zorg dat je altijd zonnecrème bij je hebt! Zelfs wanneer het bewolkt is, kan je nog verbranden. 
 2. Sla nooit een stevig ontbijt over : zo krijg je voldoende energie binnen om het maximum uit je wandel- of fietstocht te halen.
 3. Drink genoeg : zorg dat je gehydrateerd bent, dus drink voldoende water voor je vertrekt. Neem een fles mee en vul die onderweg bij waar je kunt. 
 4. Neem een verbandtrommel mee : een ongeluk zit meestal in een klein hoekje, wees voorbereid. Wanneer je de fiets neemt, zorg dan ook voor een reparatieset voor je fiets.
 5. Zorg voor een lunchpakket : geloof me, je zal trek krijgen. Kies eten waarvan je gedurende een lange tijd een verzadigd gevoel krijgt, maar dat toch licht genoeg is om mee te nemen.

Maak herinneringen!

Onderweg zal je ongetwijfeld mooie dingen zien. Waarom leg je deze niet vast op camera zodat je er achteraf nog eens van kan genieten? Wie weet schuilt er wel een getalenteerde natuurfotograaf in jou!

 1. Wees geduldig
  Verwacht niet dat de natuur doet wat je wilt, precies wanneer je het wilt. Neem je tijd en wacht rustig af tot het juiste moment om de perfecte foto te nemen.
  Vogels
 2. Vermijd te veel symmetrie
  Veel fotografen hebben de neiging om het onderwerp van de foto in het midden van het beeld te plaatsen. Terwijl een asymmetrisch beeld juist meer in het oog springt.
  Asymmetrisch
 3. Hou het natuurlijk
  Weersta de verleiding om je foto’s overmatig te bewerken. Wil je de pracht van de natuur écht in beeld brengen? Hou het dan zo natuurlijk mogelijk!
  Natuurlijk

 

Alles over Gezonde Levensstijl >Ook interessant voor jou

Alles over Gezonde Levensstijl >

Verlaag in slechts 3 weken het cholesterol!

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis Starterskit en de hulp van onze coaches verlaag je doeltreffend het cholesterol. Ontvang lekkere recepten, tips om meer te bewegen en 4 kortingsbonnen. Merk na 3 weken al resultaat, zonder het goede leven op te geven!

Start nu En ontvang je gratis Starterskit.