Hoe te doseren?

Hoe te doseren?

Voor een maximale cholesterol verlaging  is het raadzaam om er op toe te zien dat per dag de juiste dosis plantensterolen in de voeding wordt opgenomen.

Vanaf twee porties Becel ProActiv per dag kan het cholesterol worden verlaagd (1,5g plantensterolen)*. De optimale inname van plantensterolen van 3g per dag kan worden bereikt door het consumeren van vier porties Becel ProActiv.

Onderzoeken laten zien dat Becel ProActiv het best gebruikt kan worden tijdens een maaltijd. De verdeling van plantensterolen inname over de dag heeft geen invloed op de werkzaamheid. Becel ProActiv moet worden geconsumeerd als onderdeel van een gezonde voeding en levensstijl met voldoende groente en fruit.

Maximale inname

Er geldt een aanbeveling om de inname van plantensterolen van 3g/dag niet te overschrijden. Reden voor deze limiet is dat er geen extra gezondheidswinst optreedt bij een dagelijkse inname van meer dan 3 gram. Het langdurig gebruik van plantensterolen kan een bescheiden daling van de opname van sommige carotenoïden veroorzaken. Het blijft hierom belangrijk plantensterolen te gebruiken als onderdeel van een gezonde voeding en levensstijl met voldoende groente en fruit. Tevens is er geen additionele gezondheidswinst te verwachten bij een inname van meer dan 3g/dag. 

Alles over aanbevolen hoeveelheid >Gerelateerde artikelen

Alles over aanbevolen hoeveelheid >