Home > Recepten > Aardappelpuree met prei en wortel

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 150 g prei
  • 150 g wortels
  • 3 dl halfvolle melk
  • 25 g Becel ProActiv
  • 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor aardappelpuree met prei en wortel

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Maak ondertussen de prei en wortels goed schoon en snijd ze in stukken. Kook de aardappels en de groenten gaar. Stamp de aardappelen met een stamper of vork fijn.
  2. Verwarm de melk en voeg de Becel pro.activ toe. Roer dit mengsel door de gepureerde aardappelen en blijf dit even luchtig kloppen. Voeg de prei en de wortels aan het aardappelmengsel toe en pers de knoflook hierboven uit. Schep de groenten en de knoflook door het aardappelmengsel en pureer het geheel. Breng de aardappelpuree op smaak met zout en peper.

Smakelijk!

Tip: Serveer de aardappelpuree met vis en gekookte groenten.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor aardappelpuree met prei en wortel

  • Energie (kcal)229 kcal
  • Energie (kJ)958 kJ
  • Proteïnes6,9 g
  • Koolhydraten met vezels42,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels37,4 g
  • Suikers7,7 g
  • Vezels5,5 g
  • Vetten:4 g
  • - Verzadigde vetten1,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol6 mg
  • Sodium77 mg
  • Zout0,19 g
  • Vitamine A (mg)6686 IU
  • Vitamine C (mg)41,7 mg
  • Calcium137 mg
  • Ijzer1,96 mg
  • Kalium1049 mg