Home > Recepten > Auberginerolletjes met Parmezaanse kaas en pijnboompitten

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 el pijnboompitten
  • 50 g Becel ProActiv
  • 0,5 el fijngehakte verse rozemarijn of tijm
  • 2 el versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor auberginerolletjes met parmezaanse kaas en pijnboompitten

  1. Snijd de aubergine in de lengte in plakken en halveer deze in de lengte. Bestrooi de plakken met zout en laat ze ca. 15 minuten liggen.
  2. Dep de plakken droog en rooster ze in een grillpan of onder een hete grill mooi bruin. Hak de pijnboompitten grof en rooster ze goudbruin in een droge pan.
  3. Roer in een kom de Becel pro.activ los en meng de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en kruiden erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Bestrijk de plakken aubergine met het mengsel en rol ze op. Steek ze vast met een cocktailprikker.

Smakelijk!

Tip: Lekker bij de borrel in combinatie met het recept voor gevulde kerstomaatjes.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor auberginerolletjes met parmezaanse kaas en pijnboompitten

  • Energie (kcal)115 kcal
  • Energie (kJ)477 kJ
  • Proteïnes4,1 g
  • Koolhydraten met vezels7,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels4 g
  • Suikers4,1 g
  • Vezels3,4 g
  • Vetten:8,2 g
  • - Verzadigde vetten2,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol5 mg
  • Sodium125 mg
  • Zout0,31 g
  • Vitamine A (mg)89 IU
  • Vitamine C (mg)2,5 mg
  • Calcium100 mg
  • Ijzer0,46 mg
  • Kalium277 mg