Home > Recepten > Bagel met tonijnsalade

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op water
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 3 augurken
  • 1 el kappertjes
  • 4 el Becel Dressing
  • 4 bagels
  • 20 g Becel ProActiv
  • 30 g veldsla

Variaties: Vervang de tonijn eens door zalm.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor bagel met tonijnsalade

  1. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de ui, de appel en de augurken fijn. Voeg hier de tonijn, kappertjes en Becel Dressing aan toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bagels doormidden en besmeer deze met Becel pro.activ.
  2. Beleg de bagels met een paar blaadjes veldsla en schep er de tonijnsalade op. Leg tenslotte de andere helft van de bagel erop.

Smakelijk!

Tip: Wilt u een keer een lichte hoofdmaaltijd, serveer dan bij de bagel een frisse tomatensalade met een balsamicodressing.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor bagel met tonijnsalade

  • Energie (kcal)250 kcal
  • Energie (kJ)1046 kJ
  • Proteïnes8,3 g
  • Koolhydraten met vezels47,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels43,8 g
  • Suikers6 g
  • Vezels3,8 g
  • Vetten:3,1 g
  • - Verzadigde vetten0,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium868 mg
  • Zout2,17 g
  • Vitamine A (mg)729 IU
  • Vitamine C (mg)4,5 mg
  • Calcium84 mg
  • Ijzer1,35 mg
  • Kalium215 mg