Home > Recepten > Broodje met gerookte zalm

voor 4 personen Ingrediënten

  • 4 meergranenbroodjes
  • Becel ProActiv
  • 100 g groene asperges
  • 100 g witte asperges
  • 4 plakken gerookte zalm
  • 0,5 potje magere yoghurt natuur of verse kaas
  • 0 ,5 rode ajuin
  • 1 geperste limoen
  • 2 el Becel Bakken & Braden Vloeibaar
  • 1 geperste limoen

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor broodje met gerookte zalm

  1. Maak de groene en de witte asperges schoon en snij ze in stukken van 5 cm.
  2. Blancheer ze 3 minuten in kokend water.
  3. Verhit de Becel Bakken en Braden in een (wok)pan en bak de asperges.
  4. Besmeer de sneetjes brood met Becel ProActiv. Beleg het brood met de warme aspergepunten en reepjes gerookte zalm.
  5. Bereid een calciumrijk sausje op basis van yoghurt of verse kaas, limoensap en peper. Lepel de saus over de groenten en de vis. Je kunt de saus ook als basis gebruiken, waarna je het broodje belegt met de groenten en zalm.
  6. Werk af met verse peterselie en wat rode ajuin.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor broodje met gerookte zalm

  • Energie (kcal)279 kcal
  • Energie (kJ)1167 kJ
  • Proteïnes13,2 g
  • Koolhydraten met vezels45,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels40,3 g
  • Suikers7,1 g
  • Vezels5 g
  • Vetten:6,4 g
  • - Verzadigde vetten1,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:4,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,3 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol5 mg
  • Sodium571 mg
  • Zout1,42 g
  • Vitamine A (mg)232 IU
  • Vitamine C (mg)10,6 mg
  • Calcium106 mg
  • Ijzer4,49 mg
  • Kalium279 mg