Home > Recepten > Broodje tonijn met rode paprika en lente-ui

voor 2 personen Ingrediënten

  • 0,5 citroen
  • 25 g rode paprika
  • 1 lente-uitje
  • 50 g tonijn op eigen nat uit blik, uitgelekt
  • 4 tl Becel ProActiv calorie light of Délice
  • 0,5 el tomatenketchup
  • tabasco
  • 6 sneetjes volkorenbrood
  • 6 slablaadjes

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor broodje tonijn met rode paprika en lente-ui

  1. Rasp de schil van ¼ van de citroen. Pers de citroen uit. Verwijder de zaadjes uit de rode paprika. Hak de rode paprika en het lente-uitje fijn.
  2. Doe de stukjes tonijn in een kom samen met de Becel pro.activ en vermeng met een vork. Roer de ketchup eronder, de helft van de rode paprika en het lente-uitje, de geraspte citroenschil, enkele druppels citroensap en pikante pepersaus en breng op smaak met zwarte peper.
  3. Smeer het tonijnmengsel uit over 2 sneetjes brood. Schik de slablaadjes erop. Strooi wat nog rest van de rode paprika en het lente-uitje erover en besprenkel met enkele druppels citroensap. Dek af met de overige 2 sneetjes brood. 5. Snijd de sneetjes diagonaal doormidden en schik ze op 2 borden.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor broodje tonijn met rode paprika en lente-ui

  • Energie (kcal)528 kcal
  • Energie (kJ)2232 kJ
  • Proteïnes34,8 g
  • Koolhydraten met vezels94,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels56,3 g
  • Suikers21,6 g
  • Vezels38,6 g
  • Vetten:9 g
  • - Verzadigde vetten1,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3,3 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol13 mg
  • Sodium706 mg
  • Zout1,76 g
  • Vitamine A (mg)132835 IU
  • Vitamine C (mg)81,4 mg
  • Calcium541 mg
  • Ijzer16,8 mg
  • Kalium4040 mg