Home > Recepten > Bruschetta met geroosterde tomaat en avocado

voor 2 personen Ingrediënten

  • 24 kerstomaten
  • 1 tl olijfolie
  • 0,5 kleine rode ui
  • 6 takjes verse koriander
  • 0,5 kleine avocado
  • 1 el citroensap
  • 4 tl Becel pro.activ Délice
  • chilipoeder
  • 120 g meergranen stokbrood
  • Extra nodig: handmixer

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor bruschetta met geroosterde tomaat en avocado

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Vet een kleine ovenschaal lichtjes in met de olijfolie.
  2. Verwijder de steeltjes en kroontjes van de tomaten. Leg de tomaten in de ovenschaal en laat ze 25 minuten roosteren in de voorverwarmde oven. Je kan ze warm of koud gebruiken.
  3. Pel de ui en hak hem fijn. Hak de koriander grof. Halveer en schil de avocado en verwijder de pit. Besprenkel het vruchtvlees met 1 theel. citroensap.
  4. Mix de Becel pro.activ, de avocado en de helft van de koriander met de handmixer. Roer de ui eronder. Breng op smaak met zwarte peper en gemalen chilipeper. Voeg er nog 1-2 theelepels citroensap aan toe.
  5. Rooster de sneetjes stokbrood. Schik ze op 2 borden. Smeer het avocadomengsel erover uit en leg de geroosterde kerstomaten erop. Strooi de resterende koriander erover en geef nog een draai aan de zwarte pepermolen. Serveer de bruschetta direct.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor bruschetta met geroosterde tomaat en avocado

  • Energie (kcal)268 kcal
  • Energie (kJ)1117 kJ
  • Proteïnes8,9 g
  • Koolhydraten met vezels38,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels30,5 g
  • Suikers7,1 g
  • Vezels7,7 g
  • Vetten:9,8 g
  • - Verzadigde vetten1,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium318 mg
  • Zout0,79 g
  • Vitamine A (mg)2094 IU
  • Vitamine C (mg)34,4 mg
  • Calcium32 mg
  • Ijzer0,88 mg
  • Kalium688 mg