Home > Recepten > Crostini met artisjokspread en rucola

voor 2 personen Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 el olijfolie
  • 6 sneetjes meergranen stokbrood
  • 1 el pijnboompitten
  • 4 tl Becel ProActiv calorie light
  • 3 artisjokharten in blik
  • 2 tl versgeperst citroensap
  • 25 g rucola (raketsla)
  • Extra nodig: handmixer

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor crostini met artisjokspread en rucola

  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Pel en plet de knoflook. Vermeng hem met de olie en een snuifje zwarte peper.
  2. Smeer de sneetjes brood aan beide zijden lichtjes in met het lookmengsel. Leg ze op een bakplaat en rooster ze zo’n 10-15 minuten in de oven tot ze lichtjes bruin kleuren.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge braadpan tot ze goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen.
  4. Mix de Becel pro.activ, de artisjokharten en de pijnboompitten met de handmixer tot een grof mengsel. Breng op smaak met citroensap en zwarte peper.
  5. Verdeel het artisjokspread over de crostini, leg deze op 2 bordjes en werk af met de rucola. Serveer de crostini bij voorkeur terwijl ze nog warm zijn.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor crostini met artisjokspread en rucola

  • Energie (kcal)566 kcal
  • Energie (kJ)2369 kJ
  • Proteïnes21,1 g
  • Koolhydraten met vezels83,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels73,4 g
  • Suikers3,5 g
  • Vezels10,4 g
  • Vetten:16,1 g
  • - Verzadigde vetten2,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:5,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium1041 mg
  • Zout2,6 g
  • Vitamine A (mg)185 IU
  • Vitamine C (mg)4,9 mg
  • Calcium25 mg
  • Ijzer0,67 mg
  • Kalium179 mg