Home > Recepten > Dorade in papillot met citroen en basilicum

voor 4 personen Ingrediënten

  • 600  g doradefilet
  • 1  dl witte wijn
  • 4  el Becel Proactiv Original
  • 4  tl fijngesnipperde basilicum
  • 1  citroen in schijfjes gesneden
  • 2  grote rijpe tomaten
  • 100  g fijngesneden ui

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor dorade in papillot met citroen en basilicum

  1. Maak een kruidentopping van de fijngesnipperde basilicum en 4 eetlepels Becel ProActiv Original.
  2. Leg de stukken vis op de aluminiumfolie, kruid ze met peper en zout en besmeer ze met de topping.
  3. Giet de witte wijn over de vis.
  4. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Leg wat tomaten, fijngesneden ui en een schijfje citroen op elk vispakketje.
  5. Plooi de folie zorgvuldig toe en gaar kort op de barbecue (7 tot 12 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis).

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor dorade in papillot met citroen en basilicum

  • Energie (kcal)192 kcal
  • Energie (kJ)805 kJ
  • Proteïnes27,4 g
  • Koolhydraten met vezels7 g
  • Koolhydraten zonder vezels5,3 g
  • Suikers3,7 g
  • Vezels1,7 g
  • Vetten:4,6 g
  • - Verzadigde vetten0 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol57 mg
  • Sodium172 mg
  • Zout0,43 g
  • Vitamine A (mg)710 IU
  • Vitamine C (mg)19 mg
  • Calcium19 mg
  • IJzer0,42 mg
  • Kalium263 mg

Wil je nog meer cholesterolverlagende recepten?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis Starterskit en de hulp van onze voedingscoach verlaag je doeltreffend je cholesterol. Ontvang lekkere, gezonde recepten en 4 gratis kortingsbonnen. Merk na 3 weken al resultaat, zonder het goede leven op te geven!

Vraag je gratis Starterskit aan En verlaag je cholesterol met heerlijke recepten.