Home > Recepten > Entrecote met pittige tapenade van groene olijven

voor 4 personen Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 groene of rode peper
  • 200 g groene olijven (zonder pit)
  • 75 g Becel ProActiv
  • tabasco
  • 4 entrecotes
  • extra nodig: keukenmachine

Variaties: Ook kerrieboter is heerlijk op een stukje geroosterd vlees of kip. Meng 2 theelepels kerriepoeder en 1 eetlepel (kant-en-klaar) gefruite uitjes door 50 g Becel ProActiv.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor entrecote met pittige tapenade van groene olijven

  1. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes. Doe de knoflook, groene peper en olijven in de keukenmachine en hak ze heel fijn. Voeg de Becel ProActiv toe en meng alles tot een smeuïge tapenade. Breng de tapenade op smaak met enkele druppels tabasco, zout en peper.
  2. Verwarm de grillpan of barbecue en grill de entrecotes op elke zijde 3 à 4 minuten (hangt van de dikte af). Serveer met de tapenade en een lekkere salade.

Smakelijk!

Tip: Serveer de entrecote met pittige tapenade van groene olijven met ovengeroosterde aardappelen en een groene salade. De tapenade smaakt ook heerlijk op kippenborstfilet geroosterd op de barbecue of in de grillpan of op een stukje ciabatta bij de borrel.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor entrecote met pittige tapenade van groene olijven

  • Energie (kcal)642 kcal
  • Energie (kJ)2684 kJ
  • Proteïnes43,3 g
  • Koolhydraten met vezels3,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels2 g
  • Suikers0,8 g
  • Vezels1,8 g
  • Vetten:51,2 g
  • - Verzadigde vetten18,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:25,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten23,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,4 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol150 mg
  • Sodium902 mg
  • Zout2,25 g
  • Vitamine A (mg)320 IU
  • Vitamine C (mg)12,2 mg
  • Calcium47 mg
  • Ijzer4,36 mg
  • Kalium597 mg