Home > Recepten > Gegrilde entrecote met kappertjestopping

voor 4 personen Ingrediënten

  • 2 el kappertjes
  • 1 tl citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el Italiaanse kruiden, fijngehakt
  • 1 el balsamicoazijn
  • 100 g Becel ProActiv Délice
  • 4 entrecôtes (100 tot 150g per stuk)
  • 2 el Becel koolzaadolie

Variaties: Dit gerecht smaakt ook heerlijk met wat rucola, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gegrilde entrecote met kappertjestopping

  1. Hak de kappertjes fijn. Maak de citroen schoon en rasp een theelepel citroenrasp van de gele schil af. Meng in een schaaltje de Becel ProActiv Délice met de knoflook, de kappertjes, de citroenrasp en de Italiaanse kruiden. Kruid naar smaak met zout en peper. Laat deze kappertjestopping een uurtje afgedekt opstijven in de koelkast.
  2. Maak een marinade van balsamicoazijn en Becel Koolzaadolie. Wrijf de entrecotes ermee in en laat ze onder plasticfolie op kamertemperatuur komen.
  3. Laat een grillpan goed heet worden. Leg de entrecotes erop en rooster ze op een hoog vuur in 6-8 minuten mooi bruin aan de buitenkant en rosé vanbinnen. Keer ze halverwege de baktijd om.
  4. Leg de entrecotes op vier warme borden, schep er een lepel kappertjestopping overheen en serveer.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gegrilde entrecote met kappertjestopping

  • Energie (kcal)653 kcal
  • Energie (kJ)2729 kJ
  • Proteïnes42,8 g
  • Koolhydraten met vezels2,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels2,2 g
  • Suikers0,7 g
  • Vezels0,6 g
  • Vetten:52,6 g
  • - Verzadigde vetten18,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:19,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten17,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,8 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol151 mg
  • Sodium240 mg
  • Zout0,6 g
  • Vitamine A (mg)80 IU
  • Vitamine C (mg)1,2 mg
  • Calcium42 mg
  • Ijzer5,44 mg
  • Kalium562 mg