Home > Recepten > Gegrilde lamskoteletjes met groene asperges

voor 4 personen Ingrediënten

  • 50 g Becel ProActiv
  • 2 tl tomatenpuree
  • verse, gehakte basilicum
  • 400 g lamskoteletjes
  • 1 el olie

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gegrilde lamskoteletjes met groene asperges

  1. Verwarm de oven voor tot 225 °C.
  2. Meng Becel pro.activ met tomatenpuree en de gehakte basilicum. Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit op twee borden een toefje crème.
  3. Bestrijk de koteletjes met olie en grill de koteletjes in het midden van de voorverwarmde oven aan beide kanten gedurende 7 à 8 minuten. Snijd het overtollige vetrandje weg en bestrooi ze met weinig peper en zout.

Smakelijk!

Tip: Serveer de gegrilleerde lamskoteletjes met gekookte aardappelen en groene asperges.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gegrilde lamskoteletjes met groene asperges

  • Energie (kcal)161 kcal
  • Energie (kJ)673 kJ
  • Proteïnes15,3 g
  • Koolhydraten met vezels0,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels0,5 g
  • Suikers0,2 g
  • Vezels0,1 g
  • Vetten:10,6 g
  • - Verzadigde vetten2,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol53 mg
  • Sodium44 mg
  • Zout0,11 g
  • Vitamine A (mg)13 IU
  • Vitamine C (mg)0,3 mg
  • Calcium3 mg
  • Ijzer1,29 mg
  • Kalium142 mg