Home > Recepten > Gegrilde vis met groene pestoboter

voor 4 personen Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 25 g pijnboompitten
  • 25 g vers geraspte pecorino kaas
  • 30 g verse basilicum
  • 75 g Becel ProActiv
  • 3 el olijfolie
  • 4 tilapiafilets (à 150 g)

Variaties: Deze pestoboter smaakt ook prima op geroosterd vlees of knapperig brood.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gegrilde vis met groene pestoboter

  1. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Doe ze met pijnboompitten, geraspte kaas, basilicum, Becel ProActiv en 2 el olijfolie in de keukenmachine (of in een hoge mengkom met de staafmixer) en pureer alles tot een mooi heldergroene boter. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de pestoboter in de koelkast in ca. 30 minuten steviger worden.
  2. Verwarm een grillpan voor tot gloeiend heet. Bestrijk de tilapiafilets met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze in de grillpan in ca. 5 tot 8 minuten mooi bruin en gaar, en keer ze halverwege.
  3. Leg de tilapiafilets op vier borden en schep op elke filet een lepel pestoboter.

Smakelijk!

Tip: Deze gegrilde vis smaakt lekker met aardappelpuree en wortelsalade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gegrilde vis met groene pestoboter

  • Energie (kcal)364 kcal
  • Energie (kJ)1518 kJ
  • Proteïnes33,2 g
  • Koolhydraten met vezels2,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels1,7 g
  • Suikers0,3 g
  • Vezels0,3 g
  • Vetten:25,3 g
  • - Verzadigde vetten5,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:13,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten9,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3,8 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol82 mg
  • Sodium157 mg
  • Zout0,39 g
  • Vitamine A (mg)281 IU
  • Vitamine C (mg)1,3 mg
  • Calcium93 mg
  • Ijzer1,47 mg
  • Kalium515 mg