Home > Recepten > Gemengde salade met rosbief op toast

voor 4 personen Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood
  • Becel pro.activ
  • 100 g gemengde sla (kropsla, rode sla, eikenbladsla)
  • 2 el Becel Bakken & Braden Vloeibaar
  • 4 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje rode wijnazijn
  • 1 dl bouillon (van een blokje)
  • 1 takje peterselie
  • 150 g rosbief (vleeswaar in plakjes)

Variaties: Ook lekker met bijvoorbeeld gebraden fricandeau of pastrami.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gemengde salade met rosbief op toast

  1. Leg de sneetjes brood op vier bordjes en besmeer ze met Becel pro.activ. Verdeel de gewassen, gedroogde sla erover.
  2. Verhit de Becel Vloeibaar in een pan en fruit de fijngehakte sjalotjes en het uitgeperste teentje knoflook gedurende enkele minuten. Roer de wijnazijn en bouillon erdoor. Draai het vuur laag en breng de dunne saus op smaak met peper en wat zout. Strooi de fijngehakte peterselie over de saus. Haal de plakjes rosbief één voor één door de saus en rangschik ze over de sla.
  3. Schenk de saus die overblijft er apart bij en serveer de gemengde sla met rosbief onmiddellijk.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gemengde salade met rosbief op toast

  • Energie (kcal)152 kcal
  • Energie (kJ)637 kJ
  • Proteïnes11,1 g
  • Koolhydraten met vezels21,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels19,7 g
  • Suikers4,6 g
  • Vezels2,3 g
  • Vetten:2,3 g
  • - Verzadigde vetten0,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:1,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol13 mg
  • Sodium652 mg
  • Zout1,63 g
  • Vitamine A (mg)1207 IU
  • Vitamine C (mg)5,2 mg
  • Calcium104 mg
  • Ijzer2,99 mg
  • Kalium348 mg