Home > Recepten > Gemengde vispakketjes met broccoli en basilicumtopping

voor 2 personen Ingrediënten

  • 400 g broccoli
  • 500 g vastkokende aardappelen, geschild
  • 100 g verse zalmfilet
  • 100 g verse kabeljauwfilet
  • 300 g verse mosselen in schelp
  • 2 tl citroensap
  • 1 el pijnboompitten
  • 40 g verse basilicum
  • 4 tl Becel ProActiv calorie light of délice
  • Extra nodig: handmixer, aluminiumfolie

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor gemengde vispakketjes met broccoli en basilicumtopping

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C of steek de barbecue aan.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en laat hem 3 minuten garen in kokend water. Laat goed uitlekken. Kook de aardappelen gaar. Snijd ondertussen de zalm- en kabeljauwfilets in twee.
  3. Scheur 2 grote stukken aluminiumfolie af. Verdeel de broccoli, de vis en de mosselen over de aluminium en schik alles mooi in het midden. Druppel over elk pakketje ½ tl citroensap. Vouw de folie samen over de vulling en wikkel de zijkanten stevig dicht.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen.
  5. Houd enkele basilicumblaadjes apart. Meng de Becel ProActiv, de rest van de basilicum, de geroosterde pijnboompitten en 1 tl citroensap met de handmixer. Breng op smaak met zwarte peper.
  6. Laat de gemengde vispakketjes 15-20 minuten garen in de oven of op de barbecue. Leg ze op 2 borden. Doe de folie voorzichtig open, voeg de gekookte aardappelen toe en lepel wat van de basilicumtopping over de broccoli en vis. Sluit de pakketjes opnieuw en laat 30 seconden rusten. Meteen opdienen.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gemengde vispakketjes met broccoli en basilicumtopping

  • Energie (kcal)471 kcal
  • Energie (kJ)1966 kJ
  • Proteïnes44,4 g
  • Koolhydraten met vezels44,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels36,5 g
  • Suikers4,6 g
  • Vezels8,1 g
  • Vetten:13,3 g
  • - Verzadigde vetten2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten4,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol91 mg
  • Sodium551 mg
  • Zout1,38 g
  • Vitamine A (mg)1732 IU
  • Vitamine C (mg)142 mg
  • Calcium151 mg
  • Ijzer9,07 mg
  • Kalium2153 mg