Home > Recepten > Gepofte aardappel met kaas

voor 2 personen Ingrediënten

  • 2 bloemige aardappelen ca. 200 g
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 kleine limoen
  • 4 takjes koriander
  • 2 el geraspte oude kaas of cheddar
  • 4 tl Becel Light Vloeibaar of Becel pro.activ Délice
  • chilipoeder
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • Extra: aluminiumfolie

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor gepofte aardappel met kaas

  1. Verwarm de oven voor tot 225 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon, prik overal in de schil met een vork en wikkel elke aardappel afzonderlijk stevig in een vel alufolie. Leg ze op een bakplaat en laat ze 90 minuten garen. Neem na 75 minuten de bakplaat uit de oven en verwijder voorzichtig het aluminiumfolie. Zet de aardappelen terug in de oven.
  3. Rooster ondertussen de komijnzaadjes 2 minuten in een droge pan met antiaanbaklaag en laat ze afkoelen. Controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Laat ze indien nodig nog enkele minuten verder garen.
  4. Rasp de imoenschil dun eraf. Halveer de limoen. Pers de ene helft en snijd de andere helft in 4 partjes. Hak de koriander fijn. Doe hem in een kommetje samen met de komijn, geraspte limoenschil, enkele druppels limoensap, kaas en Becel ProActiv en pureer alles. Breng op smaak met chili en zwarte peper.
  5. Snijd de aardappel overlangs open en pureer het binnenste met een vork. Lepel de topping erin en bestrooi met de garnalen. Doe de aardappel weer dicht zodat de topping erin kan smelten. Plaats ze op 2 borden met de limoenpartjes erbij en dien onmiddellijk op.
  6. Lekker bij gegrilde vis met een slaatje van groene bonen.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gepofte aardappel met kaas

  • Energie (kcal)173 kcal
  • Energie (kJ)720 kJ
  • Proteïnes3,1 g
  • Koolhydraten met vezels28,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels23,5 g
  • Suikers2,3 g
  • Vezels4,8 g
  • Vetten:6,1 g
  • - Verzadigde vetten0,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:1,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium32 mg
  • Zout0,09 g
  • Vitamine A (mg)362 IU
  • Vitamine C (mg)22,5 mg
  • Calcium35 mg
  • Ijzer1,76 mg
  • Kalium717 mg