Home > Recepten > Gepofte aardappelen met pittige cottagecheese

voor 4 personen Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen van ca. 200 g
  • 1 el Becel Koolzaadolie
  • 3 bosuitjes
  • 10 sprietjes bieslook
  • 25 g Becel ProActiv
  • 100 g cottage cheese
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 el Becel Light Dressing
  • 200 g gemengde sla
  • 150 g geraspte 30+ Kaas
  • 600 g gekookte sperziebonen

Variaties: Gepofte aardappelen zijn ook lekker als bijgerecht. Pof dan kleinere aardappelen, kruis ze op een platte kant in en schep hier een theelepel Becel Pro Activ in. Strooi er wat bieslook over.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gepofte aardappelen met pittige cottagecheese

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Boen de aardappelen goed schoon en wrijf ze in met Becel koolzaadolie. Leg de aardappelen op de bakplaat in het midden van de oven en pof ze in ca. 45-60 minuten gaar.
  2. Snijd intussen de bosuitjes in ringetjes en knip de bieslook fijn. Halveer de aardappelen in de lengte en schep uit elke helft 2 eetlepels kruim. Meng in een kom het aardappelkruim met de Becel Pro Activ, de cottagecheese, de uiringetjes, bieslook, de Becel Dressing en sambal. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Vul de halve aardappels met het kruimmengsel. Verdeel de sla over vier borden en zet op elk bord 2 halve aardappelen. Strooi de kaas erover. Serveer er de gekookte sperziebonen bij.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gepofte aardappelen met pittige cottagecheese

  • Energie (kcal)257 kcal
  • Energie (kJ)1075 kJ
  • Proteïnes9,1 g
  • Koolhydraten met vezels39 g
  • Koolhydraten zonder vezels30,9 g
  • Suikers7,2 g
  • Vezels7,7 g
  • Vetten:8,7 g
  • - Verzadigde vetten1,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:9,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol4 mg
  • Sodium152 mg
  • Zout0,38 g
  • Vitamine A (mg)3648 IU
  • Vitamine C (mg)53,6 mg
  • Calcium112 mg
  • Ijzer3,07 mg
  • Kalium1044 mg