Home > Recepten > Gevulde kerstomaatjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 250 g kerstomaatjes
  • 100 g Becel ProActiv
  • 15 g verse basilicum
  • 25 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • extra nodig: spuitzak met klein spuitmondje

Variaties: Deze vulling is ook heerlijk om witlofblaadjes of stukjes bleekselderij mee te vullen.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gevulde kerstomaatjes

  1. Snijd van de bolle kant van de tomaatjes een kapje af, hol de tomaatjes uit met een theelepeltje. Bestrooi ze met zout en peper en laat de tomaatjes omgekeerd op een stuk keukenpapier uitlekken.
  2. Hak de basilicum heel fijn. Roer in een kom de Becel pro.activ los en roer de basilicum en Parmezaanse kaas erdoor. Breng de boter op smaak met zout en peper. Doe de basilicumboter over in een spuitzak en vul de kerstomaatjes met de basilicumboter. Zet de kapjes van de tomaatjes er schuin op. Zet de gevulde kerstomaatjes op een schaal.

Smakelijk!

Tip: Serveer de gevulde kerstomaatjes samen met auberginerolletjes, wat rauwkost en noten als borrelhapje.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gevulde kerstomaatjes

  • Energie (kcal)116 kcal
  • Energie (kJ)481 kJ
  • Proteïnes2,8 g
  • Koolhydraten met vezels2,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels2,4 g
  • Suikers1,6 g
  • Vezels0,7 g
  • Vetten:10,5 g
  • - Verzadigde vetten3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol4 mg
  • Sodium108 mg
  • Zout0,27 g
  • Vitamine A (mg)649 IU
  • Vitamine C (mg)8,2 mg
  • Calcium84 mg
  • Ijzer0,28 mg
  • Kalium148 mg