Home > Recepten > Groene asperges met roerei

voor 2 personen Ingrediënten

  • 500 g groene asperges
  • 20 g Becel bakken & braden
  • 20 g Becel ProActiv
  • 2 grote eieren
  • 1 el halfvolle melk
  • 1 ,5 el bieslook
  • 4 stevige volkoren boterhammen à 40 g

Variaties: Met dit groene asperges met roerei recept kun je ook het volgende bereiden: Doe de Becel Bakken en Braden in een microgolfschaal en smelt, onafgedekt in ca. ½ minuut op vol vermogen. Breek de eieren erboven en voeg de melk, peper en 1 el bieslook naar smaak toe. Klop alles goed door. Laat het eimengsel, onafgedekt, op ca. 400 watt in ca. 3 minuten bijna stollen. Klop het ei halverwege met een vork goed door. Klop aan het einde van de bereidingstijd nogmaals met een vork door en laat het ei nog ca. 1 minuut nagaren.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor groene asperges met roerei

  1. Schil de onderste helft van de groene asperges en snijd of breek het onderste stugge stukje van ca. 3 cm eraf. Kook de asperges in 7 tot 8 minuten net gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken. Snijd 150 g van de asperges in stukjes van 1 cm, maar laat de kopjes heel.
  2. Breng een kleine hoeveelheid water (ongeveer 2 cm) aan de kook in een pan. Zet er een passende pan of au bain mariepan in. Doe 20 g Becel Bakken en Braden in de au bain mariepan, hou het water ondertussen aan de kook. Klop de eieren met de melk en peper naar smaak los en schenk het in de au bain-mariepan. Laat het ei in ca. 5 minuten, al roerende stollen en schraap telkens het gestolde ei van de zijkanten en bodem van de pan. Doe het eimengsel in een schaal en schep er de aspergesstukjes en 1 el bieslook door.
  3. Besmeer het volkorenbrood met Becel ProActiv Délice en leg ze vervolgens op 2 borden. Schep het roereimengsel erop en garneer met de rest van de bieslook. Serveer met de rest van de asperges.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor groene asperges met roerei

  • Energie (kcal)375 kcal
  • Energie (kJ)1564 kJ
  • Proteïnes18,5 g
  • Koolhydraten met vezels27,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels21,5 g
  • Suikers6,1 g
  • Vezels6,4 g
  • Vetten:21,6 g
  • - Verzadigde vetten5,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,7 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol254 mg
  • Sodium313 mg
  • Zout0,78 g
  • Vitamine A (mg)1483 IU
  • Vitamine C (mg)8,7 mg
  • Calcium137 mg
  • Ijzer5,33 mg
  • Kalium508 mg