Home > Recepten > Groentenwok met balsamico

voor 1 personen Ingrediënten

  • 0,25 venkel
  • 70 g prinsessenboontjes
  • 70 g paddenstoelen
  • 2 bosuitjes
  • 1 el Becel bakken & braden Vloeibaar
  • 1 salieblaadje, fijngesneden
  • 1 takje tijm
  • 1 el Becel ProActiv
  • 2 tl balsamicoazijn

Bereidingswijze (voor 1 porties)

voor groentenwok met balsamico

  1. Snijd de gewassen venkel en paddenstoelen in dunne plakjes en de schoongemaakte prinsessenboontjes en bosuitjes (ook het groene deel) in hapklare stukjes.
  2. Verhit in een wokde Becel Vloeibaar en roerbak de groenten al omscheppend 5 min., voeg eventueel wat water toe om aanbakken te vermijden en laat de groenten nog een paar min. sudderen.
  3. Voeg de salie en een de tijm toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Neem de pan van het vuur en voeg de Becel pro.activ toe. Verdeel de groenten over de borden en druppel er naar smaak een scheutje balsamicoazijn over.

Smakelijk!

Tip: Voeg in stukjes gesneden gekookte aardappelen toe aan de groentenwok met balsamico en serveer met een gegrild stukje vlees en je hebt een volledig warme maaltijd.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor groentenwok met balsamico

  • Energie (kcal)237 kcal
  • Energie (kJ)984 kJ
  • Proteïnes4,5 g
  • Koolhydraten met vezels14,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels9,8 g
  • Suikers5,7 g
  • Vezels4,9 g
  • Vetten:19,1 g
  • - Verzadigde vetten4,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium40 mg
  • Zout0,1 g
  • Vitamine A (mg)872 IU
  • Vitamine C (mg)21 mg
  • Calcium89 mg
  • Ijzer2,2 mg
  • Kalium630 mg