Home > Recepten > Hartige wentelteefjes op een bedje van sla

voor 4 personen Ingrediënten

  • 100 g bruin casinobrood
  • Becel pro.activ
  • 1 ei
  • 4 el halfvolle melk
  • 1 stukje gemberwortel
  • 100 g geraspte belegen 30+ Kaas
  • 100 g gemengde sla
  • 0,5 komkommer
  • 1 sjalotje
  • 2 el olie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 8 kerstomaatjes

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor hartige wentelteefjes op een bedje van sla

  1. Snijd van het brood de korstjes af en besmeer het brood goed met Becel pro.activ.
  2. Klop het ei los met de melk en doe er paprikapoeder en peper bij. Rasp het stukje verse gember erboven.
  3. Week de boterhammen snel langs beide zijden in het eimengsel en leg ze daarna in de geraspte kaas zodat beide zijden van de boterhammen bedekt zijn met kaas. Bak de wentelteefjes in een pan met antiaanbaklaag aan iedere kant ongeveer 2 minuten op een matig vuur.
  4. Rasp de komkommer op een grove rasp. Verdeel de sla en komkommer reepjes over de borden.
  5. Snijd het sjalotje heel fijn, klop dit samen met de olie, azijn en wat peper en zout tot een dressing, voeg nog een eetlepel water toe. Gebruik eventueel een staafmixer. Schenk de dressing over de salade.
  6. Snijd de nog warme wentelteefjes diagonaal door en leg ze bovenop het bedje sla.
  7. Garneer de wentelteefjes met de doorgesneden cocktailtomaatjes.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor hartige wentelteefjes op een bedje van sla

  • Energie (kcal)115 kcal
  • Energie (kJ)481 kJ
  • Proteïnes3,4 g
  • Koolhydraten met vezels6,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels5,5 g
  • Suikers3,8 g
  • Vezels1,1 g
  • Vetten:8,6 g
  • - Verzadigde vetten1,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:6,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol55 mg
  • Sodium37 mg
  • Zout0,09 g
  • Vitamine A (mg)1603 IU
  • Vitamine C (mg)7,9 mg
  • Calcium46 mg
  • Ijzer0,78 mg
  • Kalium251 mg