Home > Recepten > Hartige wentelteefjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 0,25 l melk
  • 100 g geraspte magere kaas
  • 2 el fijngehakte Provençaalse kruiden
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • nootmuskaat
  • 8 sneetjes oudbakken bruin brood
  • 2 el Becel Bakken en Braden Vloeibaar

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor hartige wentelteefjes

  1. Klop het ei los met de melk. Roer er de helft van de kaas met de geraspte citroenschil, Provençaalse kruiden en 1 eetlepel bieslook bij. Kruid met peper en nootmuskaat.
  2. Snij de sneetjes diagonaal door en wentel ze één voor één door het eimengsel.
  3. Leg de sneetjes in de schaal en bedruip ze met de rest van het eimengsel.
  4. Bak de wentelteefjes in ca. 3 minuten mooi goudbruin in Becel Bakken en Braden vloeibaar, keer ze halverwege heel voorzichtig met een pannenkoekmes.
  5. Strooi de rest van de kaas en bieslook erover. Serveer de wentelteefjes warm.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor hartige wentelteefjes

  • Energie (kcal)230 kcal
  • Energie (kJ)962 kJ
  • Proteïnes12,5 g
  • Koolhydraten met vezels31,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels26,5 g
  • Suikers7,1 g
  • Vezels5,5 g
  • Vetten:5,8 g
  • - Verzadigde vetten2,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:2,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol60 mg
  • Sodium305 mg
  • Zout0,76 g
  • Vitamine A (mg)249 IU
  • Vitamine C (mg)6,8 mg
  • Calcium151 mg
  • Ijzer1,92 mg
  • Kalium281 mg