Home > Recepten > Hummus van geroosterde rode ui

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1  grote rode ui (in partjes gesneden)
  • 1  tl olijfolie
  • 1  tl suiker
  • 400  g kikkererwten uit blik (uitgelekt)
  • 40  g Becel ProActiv Light
  • 1  el limoensap
  • 0  ,5 el gemalen komijn
  • 0  ,5 el gemalen koriander
  • 2  el magere Griekse yoghurt
  • gemalen zwarte peper
  • 1  groot fijngesneden teentje knoflook

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor hummus van geroosterde rode ui

  1. Leg de partjes rode ui op een stukje bakpapier met een beetje olijfolie, en bestrooi met wat suiker. Doe dit in een voorverwarmde oven (180˚C hetelucht) voor 20 minuten, of tot het gaar is.
  2. Stop alle ingrediënten samen in een mixer en meng alles tot een geheel. Het mag nog best wel grof gemengd zijn. Breng het op smaak met wat kruiden, en giet alles over in een kommetje. Laat het op z'n minst een uur bedekt afkoelen, zodat alle smaken extra lekker kunnen uitkomen.
  3. Serveer als een heerlijke dip met wat broodjes of toastjes!

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor hummus van geroosterde rode ui

  • Energie (kcal)133 kcal
  • Energie (kJ)558 kJ
  • Proteïnes6 g
  • Koolhydraten met vezels19,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels14,1 g
  • Suikers2,9 g
  • Vezels5,4 g
  • Vetten:4,2 g
  • - Verzadigde vetten0,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:2,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium286 mg
  • Zout0,71 g
  • Vitamine A (mg)28 IU
  • Vitamine C (mg)4,3 mg
  • Calcium58 mg
  • IJzer1,96 mg
  • Kalium226 mg

Wil je nog meer cholesterolverlagende recepten?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis Starterskit en de hulp van onze voedingscoach verlaag je doeltreffend je cholesterol. Ontvang lekkere, gezonde recepten en 4 gratis kortingsbonnen. Merk na 3 weken al resultaat, zonder het goede leven op te geven!

Vraag je gratis Starterskit aan En verlaag je cholesterol met heerlijke recepten.