Home > Recepten > Kabeljauw met mosterdsaus

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 prei
  • 300 g kabeljauw
  • 0,5 el citroensap
  • 2 el droge, witte vermout
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el Becel ProActiv

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor kabeljauw met mosterdsaus

  1. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen. Verdeel de preiringen over de bodem van een schaal die geschikt is voor de microgolfoven. Wrijf de kabeljauw in met citroensap, zout en peper en leg de vis op de prei. Sprenkel de vermout en 1 eetlepel water erover. Verwarm de kabeljauw afgedekt ca. 6-8 minuten in de magnetron op 600 watt.
  2. Schenk het vocht van de vis in een kommetje en klop met een klopper de mosterd en Becel pro.activ erdoor tot een mooi licht gebonden saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de kabeljauw en prei over twee borden en schep de saus erover.

Smakelijk!

Tip: Lekker met gekookte krielaardappeltjes en een frisse salade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor kabeljauw met mosterdsaus

  • Energie (kcal)112 kcal
  • Energie (kJ)466 kJ
  • Proteïnes13,7 g
  • Koolhydraten met vezels1,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels1,6 g
  • Suikers0,5 g
  • Vezels0,3 g
  • Vetten:3,1 g
  • - Verzadigde vetten0,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol32 mg
  • Sodium87 mg
  • Zout0,22 g
  • Vitamine A (mg)196 IU
  • Vitamine C (mg)2,4 mg
  • Calcium20 mg
  • Ijzer0,55 mg
  • Kalium335 mg