Home > Recepten > Kabeljauw met prei en aardappelen

voor 2 personen Ingrediënten

  • 500 g geschilde aardappelen
  • 400 g prei
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 0,5 el citroensap
  • versgemalen peper
  • 1 el droge witte wijn
  • 15 g Becel bakken & braden
  • 15 g graanmosterd
  • 30 g Becel ProActiv

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor kabeljauw met prei en aardappelen

  1. Kook de aardappelen, maak de prei schoon en snijd hem in fijne ringetjes. Schik de ringetjes op een microgolfbestendige schotel.
  2. Wrijf de kabeljauw in met citroensap en peper. Leg de vis op de preiringetjes. Overgiet met de wijn en 1 soeplepel water. Kook de kabeljauw gedurende 6 á 8 minuten in de microgolfoven, op 600 watt.
  3. Zet een pan op het vuur om de aardappelen in te bakken. Doe de Becel Bakken & Braden in de pan. Bak de aardappelen tot ze mooi kleuren. Breng op smaak met peper en kruiden.
  4. Giet het kookvocht van de vis in een kommetje. Roer er met een garde de mosterd en de Becel pro.activ door zodat je een lichte saus krijgt. Voeg naar smaak peper toe.
  5. Verdeel naar smaak de kabeljauw, de prei en de gebakken aardappelen over de borden. Napeer met de saus.

Smakelijk!

Tip: Geen Microgolfoven en wil je toch deze lekkere kabeljauw met prei en aardappelen maken? Stoom de vis en de prei verpakt in bakpapier in een stoommandje boven een pan met een laagje water dat tegen de kook wordt aangehouden.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor kabeljauw met prei en aardappelen

  • Energie (kcal)431 kcal
  • Energie (kJ)1793 kJ
  • Proteïnes27,7 g
  • Koolhydraten met vezels47,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels41,1 g
  • Suikers5,2 g
  • Vezels6 g
  • Vetten:14 g
  • - Verzadigde vetten3,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol54 mg
  • Sodium186 mg
  • Zout0,46 g
  • Vitamine A (mg)1527 IU
  • Vitamine C (mg)49,6 mg
  • Calcium100 mg
  • Ijzer3,93 mg
  • Kalium1486 mg