Home > Recepten > Krokante broodreepjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 8 sneden volkorenbrood
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 2 el sesamzaad
  • 1 citroen
  • paprikapoeder
  • gemalen komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g verse geitenkaas
  • Becel pro.activ extra Light

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor krokante broodreepjes

  1. Hak de pistachenoten met het sesamzaad, geraspte citroenschil, paprikapoeder en komijn.
  2. Rooster het brood. Strijk het geroosterde brood eerst in met de knoflookteentjes en besmeer daarna met Becel pro.activ. Verdeel de geitenkaas over het brood en bedek rijkelijk met het notenmengsel.
  3. Bak gedurende 10 minuten op 200°C en snij de sneetjes in reepjes.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor krokante broodreepjes

  • Energie (kcal)435 kcal
  • Energie (kJ)1828 kJ
  • Proteïnes22,4 g
  • Koolhydraten met vezels32 g
  • Koolhydraten zonder vezels26,4 g
  • Suikers2 g
  • Vezels5,5 g
  • Vetten:25,2 g
  • - Verzadigde vetten13,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:9,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,9 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol50 mg
  • Sodium625 mg
  • Zout1,56 g
  • Vitamine A (mg)945 IU
  • Vitamine C (mg)6,7 mg
  • Calcium262 mg
  • Ijzer3,22 mg
  • Kalium350 mg