Home > Recepten > Kruidencouscous

voor 4 personen Ingrediënten

  • 250 g couscous
  • 1 el Becel Bakken & Braden Vloeibaar
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el citroensap
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el munt, fijngehakt

Variaties: Schep ook nog 2 bosuitjes in ringetjes door de couscous.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor kruidencouscous

  1. Doe de couscous in een kom, schenk er 400 ml kokend water bij en laat de couscous gedurende 5 minuten wellen.
  2. Verwarm 1 eetlepel Becel in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de kaneel en chilipoeder erdoor en voeg de couscous in gedeelten toe. Roer de couscous los met een vork en warm alles met de Becel pro.activ al omscheppend door.
  3. Schep van het vuur af de peterselie en munt erdoor en breng de couscous op smaak met zout en peper.

Smakelijk!

Tip: Lekker met gegrild lamsvlees en gestoofde courgette.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor kruidencouscous

  • Energie (kcal)254 kcal
  • Energie (kJ)1061 kJ
  • Proteïnes8,6 g
  • Koolhydraten met vezels52,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels48,3 g
  • Suikers1,3 g
  • Vezels4,5 g
  • Vetten:0,6 g
  • - Verzadigde vetten0,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium23 mg
  • Zout0,06 g
  • Vitamine A (mg)626 IU
  • Vitamine C (mg)8,8 mg
  • Calcium44 mg
  • Ijzer1,3 mg
  • Kalium204 mg