Home > Recepten > Kruidige pompoensoep

voor 6 personen Ingrediënten

  • 900 g pompoen, geschild en in blokjes
  • 900 butternut-pompoen, geschild en in blokjes
  • 2 rode uien, in dunne partjes
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 0,5 el korianderzaad, gekneusd
  • 2,5 el olijfolie
  • 600 ml groentebouillon
  • 400 ml halfvolle melk
  • 1 el grofgehakte verse platte peterselie
  • 1 el grofgehakte verse koriander
  • 6 knapperige broodjes
  • 50 g Becel Pro-Activ voor op Brood

Bereidingswijze (voor 6 porties)

voor kruidige pompoensoep

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C (thermostaat 7) en verdeel de pompoen met de ui en de knoflook en het korianderzaad over een braadslede. Schep de olie erdoor en laat de groenten 30 minuten in de oven, garen tot de blokjes pompoen gaar zijn.
  2. Doe de groenten in een grote kookpot. Voeg bouillon en melk toe. Giet driekwart van de soep in een mixer en mix fijn. Wil je een homogene textuur? Mix dan de hele soep.
  3. Meng de resterende gare groenten met de gemixte soep. Is de pompoensoep te dik ? Voeg meer melk toe. Warm de soep opnieuw op indien nodig. Garneer met de verse kruiden en serveer met een knapperig broodje besmeerd met Becel ProActiv.

Smakelijk!

Tip: Garneer deze kruidige pompoensoep ook eens met pompoenpitten.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor kruidige pompoensoep

  • Energie (kcal)52568 kcal
  • Energie (kJ)219618 kJ
  • Proteïnes1170,1 g
  • Koolhydraten met vezels13619 g
  • Koolhydraten zonder vezels11293,5 g
  • Suikers2567,7 g
  • Vezels2325,7 g
  • Vetten:128,1 g
  • - Verzadigde vetten26 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:61 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten13,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten47,9 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol5 mg
  • Sodium5155 mg
  • Zout12,88 g
  • Vitamine A (mg)12358184 IU
  • Vitamine C (mg)24409,5 mg
  • Calcium55959 mg
  • Ijzer815,87 mg
  • Kalium409495 mg