Home > Recepten > Lauwe aardappelsalade

voor 1 personen Ingrediënten

  • 200 g vastkokende aardappelen ongeschild
  • 2 à 3 stengels selder
  • 75 g cottagecheese
  • 1 el Becel ProActiv
  • 1 el fijngesnipperde verse peterselie
  • 1 tl lente-uitje
  • nootmuskaat
  • 2 sneetjes bresaola of rauwe ham

Variaties: De aardappelen kan je vervangen door 60 g (ongekookt gewogen) volkorenpasta of rijst. Je kunt de helft van de aardappelen ook vervangen door 50 g gekookte en goed gespoelde linzen uit een blikje.

Bereidingswijze (voor 1 porties)

voor lauwe aardappelsalade

  1. Kook of stoom de aardappelen en selder beetgaar.
  2. Voeg de peterselie, het lente-uitje, de aardappelen en selder bij elkaar. Meng de cottage cheese met de Becel ProActiv en breng op smaak met de oregano, de tijm en nootmuskaat en peper en zout naar smaak. Roer het cottage cheese mengsel met de nog warme aardappelen en broccoli door elkaar.
  3. Snijd de bresaola in lange fijne reepjes en verdeel die over de salade. Dien op met het cottagecheesemengsel.

Smakelijk!

Tip: Deze lauwe aardappelsalade kan je zowel warm als koud eten en ook makkelijk meenemen. Breng er variatie in met wat broccoliroosjes in plaats van de selder.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor lauwe aardappelsalade

  • Energie (kcal)370 kcal
  • Energie (kJ)1545 kJ
  • Proteïnes21,8 g
  • Koolhydraten met vezels34,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels27,5 g
  • Suikers7,1 g
  • Vezels7,1 g
  • Vetten:16,1 g
  • - Verzadigde vetten6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:4,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol47 mg
  • Sodium1045 mg
  • Zout2,6 g
  • Vitamine A (mg)624 IU
  • Vitamine C (mg)21,4 mg
  • Calcium136 mg
  • Ijzer1,95 mg
  • Kalium1086 mg