Home > Recepten > Lichte zalmtartaar

voor 2 personen Ingrediënten

  • 200 g rauwe zalm
  • enkele kerstomaatjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 4 tl dille, fijngehakt
  • 1 el verse bladpeterselie
  • 2 el Becel Pro-Activ voor op Brood
  • 2 tl mosterd
  • 0 ,5 limoen

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor lichte zalmtartaar

  1. Snijd de zalm in kleine stukjes.
  2. Roer er de sjalot, de Becel ProActiv, de mosterd, de bieslook en de dille door.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat het geheel een paar uur rusten in de koelkast.
  5. Verdeel de zalmtartaar in 2 porties. Werk af met de kerstomaatjes, peterselie en een schijfje limoen.

Smakelijk!

Tip: Deze lichte zalmtartaar is perfect als lunch of avondmaal. Mag het wat meer vullen? Experimenteer dan met verschillende bijgerechten: een krokant slaatje, een groentesoep, een heerlijke rijstsalade, een paar sneetjes vers volkorenbrood ...

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor lichte zalmtartaar

  • Energie (kcal)197 kcal
  • Energie (kJ)821 kJ
  • Proteïnes21,5 g
  • Koolhydraten met vezels5,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels4,4 g
  • Suikers2 g
  • Vezels1,3 g
  • Vetten:9,7 g
  • - Verzadigde vetten1,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:2,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,9 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol46 mg
  • Sodium139 mg
  • Zout0,34 g
  • Vitamine A (mg)425 IU
  • Vitamine C (mg)9,8 mg
  • Calcium27 mg
  • Ijzer0,94 mg
  • Kalium487 mg