Home > Recepten > Mediterraans pittabroodje

voor 4 personen Ingrediënten

  • 4 volkoren pitabroodjes
  • Becel pro.activ
  • 4 plakken Saksische filet
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 0,5 courgette
  • 0,5 aubergine
  • peterselie
  • 1 el Becel Bakken & Braden

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor mediterraans pittabroodje

  1. Verwarm de pitabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de broodjes open. Besmeer de broodjes aan de binnenkant met wat Becel pro.activ.
  2. Snij de Saksische filet in reepjes en bak ze knapperig in Becel Bakken en Braden.
  3. Snij de courgette en aubergine in reepjes en leg ze onder de grill.
  4. Beleg elk broodje met de reepjes Saksische filet reepjes, één fijngesneden zongedroogde tomaat, courgette, aubergine, fijngehakte peterselie.
  5. Breng op smaak met wat peper.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor mediterraans pittabroodje

  • Energie (kcal)190 kcal
  • Energie (kJ)795 kJ
  • Proteïnes7 g
  • Koolhydraten met vezels38,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels31,7 g
  • Suikers3 g
  • Vezels6,7 g
  • Vetten:2,6 g
  • - Verzadigde vetten0,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:1,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium285 mg
  • Zout0,71 g
  • Vitamine A (mg)136 IU
  • Vitamine C (mg)11,5 mg
  • Calcium21 mg
  • Ijzer2,21 mg
  • Kalium384 mg