Home > Recepten > Mokkataartjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 2 tl oploskoffie
  • 50 g Becel ProActiv
  • 2 el poedersuiker
  • 2 tl koffielikeur
  • 1 sinaasappel
  • 8 biscuitjes

Variaties: Maak deze mokkataartjes ook eens met chocoladeboter. Vervang de koffie dan door 2 theelepels cacao en de koffielikeur door sinaasappellikeur of rum. Mokkaboter, chocoladeboter en rumboter zijn ook heerlijk als vulling voor soesjes. Doe de boter over in een spuitzak en spuit de soesjes aan de onderkant vol met boter.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor mokkataartjes

  1. Los in een kopje de oploskoffie op in 0,5 eetlepel water. Roer in een kom de Becel pro.activ met de poedersuiker tot een romig mengsel. Voeg druppelsgewijs de koffie en naar wens koffielikeur toe. Blijf roeren tot een mooie crème ontstaat. Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Laat de partjes op een stuk keukenpapier uitlekken.
  2. Besmeer 4 biscuitjes met de helft van de mokkacrème. Leg er twee partjes sinaasappel op. Besmeer de andere biscuitjes aan de onderkant dun met mokkacrème en leg ze op de andere biscuitjes. Doe de rest van de crème over in een spuitzak en garneer de mokkataartjes bovenop met een toefje mokkacrème.

Smakelijk!

Tip: Lekker bij een kopje koffie of thee.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor mokkataartjes

  • Energie (kcal)293 kcal
  • Energie (kJ)1224 kJ
  • Proteïnes3,6 g
  • Koolhydraten met vezels43,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels41,6 g
  • Suikers16,6 g
  • Vezels2,4 g
  • Vetten:11,6 g
  • - Verzadigde vetten4,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol4 mg
  • Sodium137 mg
  • Zout0,34 g
  • Vitamine A (mg)81 IU
  • Vitamine C (mg)23 mg
  • Calcium26 mg
  • Ijzer0,37 mg
  • Kalium153 mg