Home > Recepten > Ovengebakken zalm met een tapenade van dille

voor 2 personen Ingrediënten

  • 3 takjes verse dille
  • 3 takjes verse peterselie
  • 3 sprieten bieslook
  • 1 tl Franse mosterd
  • 4 tl Becel ProActiv calorie light of Délice
  • 200 g verse zalmfilet met huid in twee stukken
  • 1 citroen
  • Extra nodig: ingevette ondiepe ovenschaal met deksel of aluminiumfolie om de schotel af te dekken

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor ovengebakken zalm met een tapenade van dille

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Hak de dille, peterselie en bieslook fijn. Doe de ingrediënten in een kom, samen met de mosterd en Becel ProActiv en meng alles met een vork. Breng op smaak met zwarte peper.
  3. Leg de zalm op zijn vel in de ovenschaal. Knijp de citroen erover uit. Dek de schaal af en laat de vis zo’n 10 minuten garen in de voorverwarmde oven (dikkere zalmmoten kunnen enkele minuten meer vergen).
  4. Neem de schaal uit de oven. Smeer de tapenade van dille over de zalm. Afdekken en 2 minuten laten staan. Serveer de geglaceerde zalm meteen op 2 borden.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor ovengebakken zalm met een tapenade van dille

  • Energie (kcal)238 kcal
  • Energie (kJ)996 kJ
  • Proteïnes20,8 g
  • Koolhydraten met vezels2,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels1,8 g
  • Suikers0,6 g
  • Vezels0,8 g
  • Vetten:15,9 g
  • - Verzadigde vetten3,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:7,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3,9 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol55 mg
  • Sodium90 mg
  • Zout0,22 g
  • Vitamine A (mg)210 IU
  • Vitamine C (mg)18 mg
  • Calcium19 mg
  • Ijzer0,62 mg
  • Kalium408 mg