Home > Recepten > Pasta met geroosterde groenten en pesto

voor 2 personen Ingrediënten

  • 200 g volkoren penne pasta
  • 150 g aubergine
  • 1 rode paprika
  • 150 g courgette
  • 1 el olijfolie
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 zongedroogde tomaten (geweekt in water)
  • 30 g verse basilicum
  • 15 g verse peterselie
  • 4 tl Becel ProActiv calorie light of Délice
  • Extra nodig: handmixer

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor pasta met geroosterde groenten en pesto

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Kook de pasta volgens de richtlijnen op de verpakking, zonder zout. Laat uitlekken. Snijd de aubergine en paprika elk in 10 stukken en de courgette in 6 stukken.
  3. Bestrijk de groenten lichtjes met de olijfolie en leg ze in een ovenschotel. Rooster ze gaar in 25-30 minuten. Draai ze tijdens het roosteren twee keer om. Geef er een draai over met de zwarte pepermolen.
  4. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen.
  5. Houd enkele basilicumblaadjes opzij. Doe de zongedroogde tomaten, de resterende kruiden, de geroosterde pijnboompitten en de Becel pro.activ in een kom en ga er met de mixer door. Breng op smaak met zwarte peper. Roer er een flinke lepel koud water onder.
  6. Voeg de pesto en geroosterde groenten bij de pasta en hussel alles goed dooreen. Verdeel de pasta over 2 borden, werk af met de gereserveerde basilicumblaadjes en dien onmiddellijk op.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pasta met geroosterde groenten en pesto

  • Energie (kcal)550 kcal
  • Energie (kJ)2300 kJ
  • Proteïnes18,6 g
  • Koolhydraten met vezels86,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels73,9 g
  • Suikers6,4 g
  • Vezels12,8 g
  • Vetten:18,3 g
  • - Verzadigde vetten2,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:12,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten7,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten4,9 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium31 mg
  • Zout0,08 g
  • Vitamine A (mg)2832 IU
  • Vitamine C (mg)90,7 mg
  • Calcium90 mg
  • Ijzer5,66 mg
  • Kalium818 mg