Home > Recepten > Pasta Pesto

voor 1 personen Ingrediënten

  • 1 kl Becel bakken & braden vloeibaar
  • 200 g diepvries mirepoix groenten of in kleine blokjes gesneden verse groenten
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 60 g pasta naar keuze
  • Voor de pesto:
  • 1 el Becel ProActiv
  • 5 takjes verse basilicum
  • 1 tl pijnboompitten
  • 1 tl olijfolie
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze (voor 1 porties)

voor pasta pesto

  1. Verwarm de Becel bakken & braden Vloeibaar in een pan en voeg de brunoise of in fijne blokjes gesneden groenten toe. Laat de groenten zachtjes stoven, voeg de geperste knoflook toe.
  2. Kook depasta beetgaar en voeg die aan de groenten toe.
  3. Maak de pesto door alle ingrediënten voor de pesto samen te mixen in de blender tot een homogene massa.
  4. Roer de pesto door de warme groentenpasta en dien op met geraspte Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pasta pesto

  • Energie (kcal)441 kcal
  • Energie (kJ)1840 kJ
  • Proteïnes11,8 g
  • Koolhydraten met vezels60,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels53,7 g
  • Suikers8,5 g
  • Vezels6,7 g
  • Vetten:17,1 g
  • - Verzadigde vetten3,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:6,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol5 mg
  • Sodium184 mg
  • Zout0,46 g
  • Vitamine A (mg)720 IU
  • Vitamine C (mg)3,1 mg
  • Calcium96 mg
  • Ijzer1,48 mg
  • Kalium208 mg