Home > Recepten > Pistolet met zalm en peterseliespread

voor 4 personen Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 fijngesneden platte peterselie
  • 0 ,5 el limoensap
  • 2 el Becel Pro-Activ voor op Brood
  • 4 bruine pistolets
  • 4 plakken gerookte zalm
  • 2 el crème fraîche light

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor pistolet met zalm en peterseliespread

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze (met een eiersnijder) in plakjes. Roer 1½ el peterselie met het limoensap en peper naar smaak door de Becel Pro.Activ.
  2. Snijd de pistolets open en bestrijk ze met de fijngesneden platte peterselie. Verdeel de zalm en de eieren erover. Garneer met de crème fraîche en de rest van de peterselie.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pistolet met zalm en peterseliespread

  • Energie (kcal)141 kcal
  • Energie (kJ)590 kJ
  • Proteïnes11,4 g
  • Koolhydraten met vezels1,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels1,2 g
  • Suikers0,3 g
  • Vezels0,1 g
  • Vetten:9,7 g
  • - Verzadigde vetten3,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:4,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,3 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol223 mg
  • Sodium245 mg
  • Zout0,61 g
  • Vitamine A (mg)465 IU
  • Vitamine C (mg)2,3 mg
  • Calcium45 mg
  • Ijzer1,27 mg
  • Kalium137 mg