Home > Recepten > Rijstebrij met rozijnen en bruine suiker

voor 4 personen Ingrediënten

  • 100 g dessertrijst
  • 0,5 l halfvolle melk
  • 1 sinaasappel
  • 50 g rozijnen
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 40 g Becel ProActiv
  • 4 el bruine suiker

Variaties: Ook havermout of zelfgemaakte flan wordt extra lekker als je er een klontje Becel ProActiv door roert.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor rijstebrij met rozijnen en bruine suiker

  1. Breng in een pan de dessertrijst met de melk en een snufje zout aan de kook. Kook de rijst in ca. 12 minuten heel zacht gaar tot een dikke rijstepap ontstaat.
  2. Pers intussen de sinaasappel uit en breng in een steelpan de rozijnen met het sinaasappelsap en de helft van het kaneelpoeder aan de kook. Laat de rozijnen heel even zachtjes pruttelen.
  3. Schep de rozijnen en de helft van de Becel ProActiv door de rijstebrij. Verdeel de rijstebrij over vier wijde schaaltjes en strooi de bruine suiker erover. Schep in het midden nog een theelepeltje Becel ProActiv en werk af met een toets kaneel.

Smakelijk!

Tip: Maak de rijstebrij met rozijnen en bruine suiker extra feestelijk en verdeel wat ontvelde partjes sinaasappel over.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor rijstebrij met rozijnen en bruine suiker

  • Energie (kcal)280 kcal
  • Energie (kJ)1169 kJ
  • Proteïnes6,6 g
  • Koolhydraten met vezels50,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels48,2 g
  • Suikers22,5 g
  • Vezels2,6 g
  • Vetten:6,3 g
  • - Verzadigde vetten2,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol10 mg
  • Sodium66 mg
  • Zout0,16 g
  • Vitamine A (mg)322 IU
  • Vitamine C (mg)23,6 mg
  • Calcium200 mg
  • Ijzer0,89 mg
  • Kalium369 mg