Home > Recepten > Risotto met groene asperges

voor 4 personen Ingrediënten

  • 500 g groene asperges
  • 3 el Becel voor koken, (roer)bakken en braden
  • 1 grote sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g risottorijst
  • 1 dl droge witte wijn
  • 6 dl groentenbouillon
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 25 g Becel ProActiv

Variaties: In dit recept kunnen de asperges door elke andere groente worden vervangen, bijvoorbeeld door champignons of courgettes.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor risotto met groene asperges

  1. Verwijder het onderste stukje van de asperges. Snijd de rest van de asperges in kleine stukjes en houd de punten apart. Kook de aspergestukjes in kokend water in 8 minuten gaar.
  2. Verwarm in een grote pan de Becel voor koken, (roer)bakken en braden. Snijd de sjalot en knoflook fijn. Smoor ze in Becel voor koken, (roer)bakken en braden, voeg na 6 minuten de rijst en de aspergepunten toe. Roer alles goed om. Schenk er in één keer de witte wijn bij. Als de wijn volledig is opgenomen door de rijst, schenk er dan onder voortdurend roeren een deel van de bouillon bij. Voeg pas een volgend deel bouillon toe als alles is opgenomen.
  3. Pureer eventueel met een staafmixer of keukenmachine de gekookte asperges tot een gladde, dikke saus en voeg dit toe aan de risotto, of voeg de aspergestukjes in hun geheel toe.
  4. Breng de risotto met groene asperges op smaak met versgemalen peper en zout. Meng als laatste de Parmezaanse kaas en de Becel pro.activ door de risotto.

Smakelijk!

Tip: Maak de risotto nog romiger van smaak door vlak voor het serveren er nog wat Becel voor koken, (roer)bakken en braden over te schenken.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor risotto met groene asperges

  • Energie (kcal)377 kcal
  • Energie (kJ)1595 kJ
  • Proteïnes9,1 g
  • Koolhydraten met vezels69,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels67,2 g
  • Suikers4,2 g
  • Vezels2,1 g
  • Vetten:4,6 g
  • - Verzadigde vetten1,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol4 mg
  • Sodium477 mg
  • Zout1,19 g
  • Vitamine A (mg)550 IU
  • Vitamine C (mg)4,8 mg
  • Calcium98 mg
  • Ijzer1,66 mg
  • Kalium197 mg