Home > Recepten > Roerei met spinazie en gerookte zalm

voor 2 personen Ingrediënten

  • 70 g gerookte zalmfilet (2 plakjes)
  • 4 tl Becel ProActiv calorie light
  • 200 g nieuwe aardappelen, geschild
  • 4 eiwitten
  • 2 eidooiers
  • 0,5 el olijfolie
  • 400 g verse spinazie
  • Extra nodig: bain-mariepan of kom in een pan kokend water

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor roerei met spinazie en gerookte zalm

  1. Snijd 1 plakje zalm in kleine stukjes. Doe ze in een kommetje en vermeng ze met de Becel pro.activ en breng op smaak met zwarte peper. Halveer het andere plakje zalm. Kook de aardappelen in ca. 10 minuten gaar.
  2. Verwarm intussen een grote steelpan met een dikke bodem en giet de olie erin. Klop de eiwitten metn de eidooiers los breng ze op smaak met zwarte peper en doe ze in de steelpan.
  3. Bak ze op een laag vuur, onder voortdurend roeren, tot ze bijna volledig gestold zijn. Doe er ¼ van de spinazie bij en blijf roeren tot hij helemaal geslonken is. Neem de pan van het vuur, roer het zalmmengsel eronder en kruid desgewenst nog wat bij. Opzij zetten en warm houden.
  4. Roerbak de resterende spinazie snel in een braadpan tot hij geslonken is.
  5. Schik het gehalveerde plakje zalm op 2 borden, lepel de roereibereiding erover en dien meteen op. Serveer met de gekookte aardappelen en nog wat roergebakken spinazie.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor roerei met spinazie en gerookte zalm

  • Energie (kcal)295 kcal
  • Energie (kJ)1240 kJ
  • Proteïnes24,5 g
  • Koolhydraten met vezels18 g
  • Koolhydraten zonder vezels13,2 g
  • Suikers2 g
  • Vezels5 g
  • Vetten:14,6 g
  • - Verzadigde vetten3,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:5,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol152 mg
  • Sodium384 mg
  • Zout0,96 g
  • Vitamine A (mg)13711 IU
  • Vitamine C (mg)47,3 mg
  • Calcium172 mg
  • Ijzer4,75 mg
  • Kalium1232 mg