Home > Recepten > Romige uiensoep met emulsie van geroosterde knoflook en peterselie

voor 2 personen Ingrediënten

  • 150 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 el olijfolie
  • 500 ml magere melk
  • 1 tl verse tijmblaadjes (of gedroogd)
  • 1 groentenbouillontablet met minder zout
  • 6 takjes verse peterselie
  • 0,5 el Franse mosterd
  • 4 tl Becel Pro.Activ Délice
  • Extra nodig: handmixer of food processor

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor romige uiensoep met emulsie van geroosterde knoflook en peterselie

  1. Pel en snipper de uien en de knoflookteentjes. Verhit de olie in een diepe pan. Laat de ui en de knoflook gedurende 4 min. zachtjes fruiten zonder al te veel te kleuren. Schep 2 eetlepels van de uien en de knoflook uit de pan en houd apart. Doe de melk, tijm en de bouillontablet in de pan. Breng al roerend aan de kook tot het bouillonblokje is opgelost. Laat de bouillon 15 minuten sudderen en roer regelmatig om.
  2. Hak de peterselie fijn. Houd er 2 eetlepels apart. Meng de rest in een kommetje met de achtergehouden ui en knoflook, de mosterd en de Becel ProActiv. Breng op smaak met zwarte peper.
  3. Neem de soep van het vuur. Roer het Becel ProActiv mengsel eronder. Pureer de soep met de blender of foodprocessor. Verdeel de soep over 2 kommen, strooi de achtergehouden peterselie erover en dien meteen op. Lekker met volkorenstokbrood.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor romige uiensoep met emulsie van geroosterde knoflook en peterselie

  • Energie (kcal)160 kcal
  • Energie (kJ)664 kJ
  • Proteïnes10,1 g
  • Koolhydraten met vezels20,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels18,6 g
  • Suikers15,1 g
  • Vezels1,5 g
  • Vetten:4,6 g
  • - Verzadigde vetten0,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:3,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol5 mg
  • Sodium681 mg
  • Zout1,7 g
  • Vitamine A (mg)1405 IU
  • Vitamine C (mg)12,7 mg
  • Calcium538 mg
  • Ijzer0,6 mg
  • Kalium547 mg