Home > Recepten > Rosbief- & mierikswortelwrap

voor 1 personen Ingrediënten

  • 1 maïswrap
  • 1 el Becel ProActiv
  • 1 koffielepel geraspte mierikswortel
  • 1 koffielepel mosterd
  • 10 verse spinazieblaadjes
  • 2 e geraspte wortelen
  • 2 dunne sneetjes rosbief
  • peper, nootmuskaat

Variaties: Maak aperitiefhapjes door de wrap in sneetjes van een centimeter of twee te snijden en bijeen te houden met een prikkertje. De spinazie en wortelen kunnen ook vervangen worden door rucola en gekookte prinsessenboontjes of veldsla en versnipperd witloof. De rosbief kan vervangen worden door fijne plakjes kippenvlees of varkensgebraad of eendenborst.

Bereidingswijze (voor 1 porties)

voor rosbief- & mierikswortelwrap

  1. Meng de Becel pro.activ, de mierikswortel en de mosterd samen.
  2. Smeer deze pasta op de wrap en bedek met de spinazieblaadjes, de geraspte wortelen en de sneetjes rosbief.
  3. Breng op smaak met peper en nootmuskaat en rol de wrap tot een strakke koker. Wikkel in vershoudfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Smakelijk!

Tip: De wrap kan op voorhand gemaakt worden om zo gemakkelijk als lunch mee te nemen.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor rosbief- & mierikswortelwrap

  • Energie (kcal)435 kcal
  • Energie (kJ)1827 kJ
  • Proteïnes42,8 g
  • Koolhydraten met vezels64,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels30,6 g
  • Suikers6,7 g
  • Vezels33,5 g
  • Vetten:11,4 g
  • - Verzadigde vetten2,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:3,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,7 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium1229 mg
  • Zout3,07 g
  • Vitamine A (mg)135033 IU
  • Vitamine C (mg)406 mg
  • Calcium1451 mg
  • Ijzer39,42 mg
  • Kalium8099 mg