Home > Recepten > Slasoep met broodje geitenkaas

voor 4 personen Ingrediënten

  • 200 g bloemige aardappels
  • 1 krop sla
  • 150 g verse geitenkaas 50+
  • 1 rode ui
  • 2 groentenbouillonblokjes
  • 4 mini ciabattas
  • 2 el Becel Pro-Activ voor op Brood
  • 1 handvol jonge bladsla
  • 2 el grove mosterd

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor slasoep met broodje geitenkaas

  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Was de sla en snijd de krop in repen. Verkruimel de kaas. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
  2. Breng 1 l water met de bouillonblokjes, de aardappel en de kropsla aan de kook en kook de soep ca. 15 min. Bestrijk intussen de opengesneden ciabattabroodjes met Becel ProActiv en verdeel er de bladsla, geitenkaas en ui over.
  3. Pureer de soep met een staafmixer en roer de mosterd erdoor. Schep de slasoep in kommen. Serveer de broodjes met de soep.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor slasoep met broodje geitenkaas

  • Energie (kcal)462 kcal
  • Energie (kJ)1933 kJ
  • Proteïnes18,7 g
  • Koolhydraten met vezels52,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels45,1 g
  • Suikers4,6 g
  • Vezels7,5 g
  • Vetten:20,3 g
  • - Verzadigde vetten9,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:6,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,5 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol30 mg
  • Sodium1247 mg
  • Zout3,11 g
  • Vitamine A (mg)11946 IU
  • Vitamine C (mg)10,9 mg
  • Calcium318 mg
  • Ijzer5,26 mg
  • Kalium678 mg