Home > Recepten > Snelle groentesoep

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 0,5 el Becel bakken & braden
  • 0,25 witte kool of spitskool
  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 sneetjes witbrood
  • 400 ml tomatenblokjes in blik
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 el Becel ProActiv
  • 3 el fijngesneden basilicum
  • 0,25 tl zeezoutvlokken

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor snelle groentesoep

  1. Snijd de kipfilet in maar niet helemaal door, vouw hem open, bestrijk met de vloeibare margarine en bestrooi met peper en zout naar smaak. Grill de kip in een grillpan bruin en gaar.
  2. Was en snijd de kool in dunne repen. Schil de wortel, snijd in plakjes en halveer deze. Pel en snipper de ui. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in dunne plakjes.
  3. Doe de kool met de wortel, de ui, de bleekselderij, de tomatenblokjes met het vocht, de bouillontabletten, 600 ml water en peper en zout naar smaak in een ruime pan en breng alles aan de kook. Kook de soep ca. 20 minuten.
  4. Pluk de kip met 2 vorken in stukjes en schep ze door de soep. Rooster intussen het brood lichtbruin. Bestrijk het brood met Becel ProActiv en verdeel de basilicum erover. Bestrooi met zeezoutvlokken naar smaak en snijd ze schuin middendoor. Geef het brood bij de groentensoep.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor snelle groentesoep

  • Energie (kcal)222 kcal
  • Energie (kJ)928 kJ
  • Proteïnes13,8 g
  • Koolhydraten met vezels27,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels23,4 g
  • Suikers6,6 g
  • Vezels4,1 g
  • Vetten:6,6 g
  • - Verzadigde vetten1,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:4,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol28 mg
  • Sodium1610 mg
  • Zout4,02 g
  • Vitamine A (mg)4928 IU
  • Vitamine C (mg)28,7 mg
  • Calcium159 mg
  • Ijzer2,54 mg
  • Kalium504 mg