Spaghetti bolognaise met tomaten en Parmezaanse kaas
Spaghetti bolognaise maken? Met dit spaghetti bolognaise recept lukt dat altijd. Een klassieker van formaat, spaghetti bolognaise met tomaten en Parmezaan.
- Bereidingstijd10 min
- 2
Ingredient
- 200 g volkorenpasta
- 1 ui
- 3 stengels bleekselderij + 10 selderijblaadjes, samen 200 g
- 3 grote rijpe tomaten
- 3 zongedroogde tomaten (geweekt in water)
- 1 el zonnebloemolie
- 200 g mager rundergehakt
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 0.5 runderbouillonblokje
- 4 tl Becel ProActiv calorie light of Délice
- 1 el geraspte Parmezaanse kaas
Voedingswaarden (per portie)
(Voedingswaarden worden berekend op basis van een ingredientendatabase en zijn een schatting.)
Bereidingswijze
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti volgens de richtlijnen op de verpakking, zonder zout. Laat hem uitlekken.
- Pel de ui en hak hem fijn. Snijd de selderij in dunne blokjes en hak de selderijbladeren fijn. Hak zowel de verse als de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Verhit een braadpan met antiaanbaklaag en giet de olie erin. Doe het gehakt in de pan en bak het 5 minuten. Doe de ui en blokjes selderij erbij en sauteer gedurende 3 minuten. Voeg alle tomaten en de gedroogde kruiden toe en breng op smaak met zwarte peper. Verkruimel het bouillonblokje en voeg er 150 ml warm water bij. Breng alles aan de kook, zet het vuur vervolgens weer lager en laat alles nog 15 minuten sudderen. (Voeg meer warm water toe wanneer de saus begint in te koken.)
- Vermeng ondertussen de helft van de fijngehakte selderijbladeren, de Becel pro.activ, de Parmezaanse kaas en wat zwarte peper naar smaak.
- Neem de bolognaisesausvan het vuur. Roer het Parmezaanmengsel eronder. Dek af met een deksel en laat 1 minuut staan.
- Verdeel de spaghetti over 2 borden of kommen, lepel de bolognaisesaus erover, strooi de resterende selderijblaadjes erover en dien onmiddellijk op.