Home > Recepten > Spaghetti met rucola, walnoten en kerstomaten

voor 2 personen Ingrediënten

  • 150 g volkoren spaghetti
  • 30 g gepelde walnoten
  • 300 g kerstomaten
  • 6 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl olijfolie
  • 50 g rucola
  • 4 theelepel Becel ProActiv calorie light of Délice
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor spaghetti met rucola, walnoten en kerstomaten

  1. Kook de spaghetti volgens de richtlijnen op de verpakking, zonder zout. Laat hem uitlekken. Hak de walnoten grof. Halveer de kerstomaten. Snijd de lente-uitjes fijn. Pel en snipper de knoflook.
  2. Verhit de olie in een braadpan. Sauteer de tomaten gedurende 2 min. Doe de lente-uitjes en de look erbij en fruit ze 1 minuut aan. Doe de walnoten, de spaghetti en de helft van de rucola erbij en breng op smaak met zwarte peper. Meng alles goed dooreen en warm nog 1 minuut door. Neem de pan van het vuur en roer de Becel ProActiv eronder; dek de pan af en laat 1 minuut rusten. Bijkruiden naar smaak.
  3. Verdeel de spaghetti over 2 borden of kommen en strooi de rest van de rucola en de Parmezaanse kaas erover. Meteen opdienen.

Smakelijk!

Tip: Vervang de spaghetti eens door fijngesneden courgetteslierten. In één klap een extra portie groenten en een lichter gerecht! Hiervoor kun je het best een spirelli (spiraalsnijder) gebruiken. Heb je dat niet, dan werkt een rasp ook prima.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor spaghetti met rucola, walnoten en kerstomaten

  • Energie (kcal)402 kcal
  • Energie (kJ)1679 kJ
  • Proteïnes15,5 g
  • Koolhydraten met vezels67,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels63,6 g
  • Suikers5,2 g
  • Vezels3,5 g
  • Vetten:11,2 g
  • - Verzadigde vetten1,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:6,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten4,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol2 mg
  • Sodium64 mg
  • Zout0,16 g
  • Vitamine A (mg)1965 IU
  • Vitamine C (mg)29,9 mg
  • Calcium137 mg
  • Ijzer4,23 mg
  • Kalium702 mg