Home > Recepten > Stamppot knolselderij met mosterd en verse kruiden

voor 2 personen Ingrediënten

  • 250 g knolselderij
  • 250 g kruimige aardappelen
  • 4 takjes peterselie
  • 10 sprieten bieslook
  • 0,5 el grove mosterd
  • 3 el magere melk
  • 4 tl Becel ProActiv calorie light of Délice

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor stamppot knolselderij met mosterd en verse kruiden

  1. Maak de knolselderij en de aardappelen schoon en snijd ze in grote, gelijke stukken. Doe ze in een diepe kookpan. Giet er koud water over tot ze net onder staan. Breng het water aan de kook en gaar de groenten in 15-20 minuten. Laat uitlekken.
  2. Hak ondertussen de peterselie en de bieslook fijn.
  3. Pureer de knolselderij en de aardappelen grof. Voeg de peterselie, het bieslook, de mosterd en de melk en wat peper naar smaak toe. Warm de puree 1 minuut op. Neem de pan van het vuur en klop de Becel ProActiv onder de puree om hem lekker smeuïg te maken. Bijkruiden naar smaak en meteen opdienen.Lekker bij een vis- of kipgerecht.

Smakelijk!

Tip: Pimp deze stoemp van knolselder naar hartenlust met knoflook, uitjes, bieslook …

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor stamppot knolselderij met mosterd en verse kruiden

  • Energie (kcal)143 kcal
  • Energie (kJ)595 kJ
  • Proteïnes4,2 g
  • Koolhydraten met vezels26,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels21,9 g
  • Suikers4 g
  • Vezels4,4 g
  • Vetten:2,9 g
  • - Verzadigde vetten0,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium179 mg
  • Zout0,45 g
  • Vitamine A (mg)339 IU
  • Vitamine C (mg)20,8 mg
  • Calcium107 mg
  • Ijzer1,45 mg
  • Kalium762 mg