Home > Recepten > Stokbrood guacamole en garnalen

voor 2 personen Ingrediënten

  • 2 volkoren stokbroden
  • Becel pro.activ
  • 2 rijpe avocado's
  • 2 rode chilipepers
  • 1 sjalotje
  • 2 el Becel Koolzaadolie
  • sap van 1 limoen
  • peterselie
  • 200 g grijze garnalen
  • verse koriander

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor stokbrood guacamole en garnalen

  1. Halveer de avocado's en haal de pit eruit. Schep er het vruchtvlees met een lepel uit en doe het in een kom. Prak het vruchtvlees met een vork of pureestamper.
  2. Schep de gehakte chilipepers, de geperste knoflook, Becel koolzaadolie en de gehakte sjalot erdoor en breng op smaak met het limoensap, peper en peterselie.
  3. Snij het stokbrood door en rooster onder de grill goudbruin.
  4. Besmeer ze eerst met Becel pro.activ., daarna met de guacamole en leg er enkele garnalen bovenop.
  5. Werk af met wat fijngesneden koriander.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor stokbrood guacamole en garnalen

  • Energie (kcal)851 kcal
  • Energie (kJ)3561 kJ
  • Proteïnes41,6 g
  • Koolhydraten met vezels117,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels97,5 g
  • Suikers3,7 g
  • Vezels19,6 g
  • Vetten:19,3 g
  • - Verzadigde vetten1,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol127 mg
  • Sodium1733 mg
  • Zout4,32 g
  • Vitamine A (mg)508 IU
  • Vitamine C (mg)56,9 mg
  • Calcium75 mg
  • Ijzer0,94 mg
  • Kalium310 mg