Home > Recepten > Toast met roerei en paddenstoelen

voor 2 personen Ingrediënten

  • 150 g gemengde paddenstoelen
  • 8 cherrytomaatjes
  • 4 volkoren boterhammen
  • 3 eieren
  • 0,5 el vloeibare margarine
  • 2 tl Becel ProActiv original
  • 1 el fijngeknipte bieslook

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor toast met roerei en paddenstoelen

  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Was en snijd de tomaatjes in vieren. Rooster de boterhammen lichtbruin. Klop de eieren los met 1 el water en peper naar smaak.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een pan met antiaanbaklaag en bak de paddenstoelen al omscheppend 2 minuten. Schenk het eimengsel in de pan en laat het ei al omscheppend net stollen.
  3. Bestrijk het brood met de Becel pro-activ. Verdeel het roerei over het brood en garneer de boterhammen met de cherrytomaatjes en de bieslook.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor toast met roerei en paddenstoelen

  • Energie (kcal)296 kcal
  • Energie (kJ)1239 kJ
  • Proteïnes20,5 g
  • Koolhydraten met vezels27,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels22,1 g
  • Suikers6,4 g
  • Vezels5,1 g
  • Vetten:12 g
  • - Verzadigde vetten3,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:6,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol324 mg
  • Sodium339 mg
  • Zout0,85 g
  • Vitamine A (mg)1082 IU
  • Vitamine C (mg)11,4 mg
  • Calcium114 mg
  • Ijzer3,35 mg
  • Kalium640 mg